hero image
dppi

A Haasnak elege lett a Schumacherrel járó közegből?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Forma-1-es csapatot alapítana egy hongkongi milliárdos

FORMA-1

Új büntetéseket vezethetnek be a Forma-1-ben

FORMA-1

Sergio Perez egy középcsapat felemelkedésére számít 2023-ban

FORMA-1

F2: Veterán és újonc pilóta az újjáalakuló csapatnál

Motorsport.hu
2022/11/23 09:59
Martin Brundle szerint a Mick Schumachert körülvevő emberek miatt rájuk nehezedő nyomás is hozzájárult ahhoz, hogy a Haas Forma-1-es csapata megvált tőle.
Ajánlott Ocon: Jó, hogy Alonso távozik, én végeztem a munka 98 százalékát!

A Haas csütörtökön jelentette be, hogy Nico Hülkenberggel töltik fel a felállásukban tátongó űrt 2023-ra, lecserélve Mick Schumachert, aki ezzel lekerül a Forma-1 rajtrácsáról. A Sky szakértője, Martin Brundle szerint ennek a fiatal pilótát körbevevő közeg is hozzájárulhatott:

„A tapasztalattal együtt járó biztonságot választották. Mick túl sok autót tört össze, a csapat pedig megunta a körülötte tevékenykedőket és a velük járó nyomást” – utalt Brundle talán arra, hogy a versenyző nagybátyja, Ralf Schumacher a szezon során szinte folyamatosan kritizálta Günther Steiner csapatfőnököt.

„A Ferrari is elküldte, úgyhogy nehéz helyzetben van, de Mick fel fog bukkanni valahol máshol. Szerintem helye van a paddockban, talán máshol, tartalékként, vízhordó szerepben fogjuk látni. A Haasnak a tapasztalat és a biztonság kell a fiatal versenyzők helyett, ez nem jött nekik össze.”

Damon Hill sajnálatát fejezte ki Mick iránt: „A Kevin előtti csapattársával eleve nem indult jól a Haasnál töltött ideje. Pár nagy hiba az állásába került, mert túl sokba került a csapatnak. Ha valahol tartalékszerepet tud kapni, akkor többet tanulhat és kész lesz a visszatérésre.”