hero image

A Williams újonca kiválasztotta állandó rajtszámát 2023-ra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2022/12/01 11:59
A Forma–1 mezőnyében 2007 után lesz ismét állandó jelleggel amerikai versenyző, hiszen Logan Sargeant lehetőséget kapott a Williamstől a debütálásra. Ahogy pedig azt az új pilótáknál már megszokhattuk, most ő is kiválasztotta, hogy milyen rajtszámmal fog indulni.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Sargeant pedig a 2-es mellett tette le a voksát, amelyet legutóbb az Aston Martin mostani tartalékversenyzője, Stoffel Vandoorne használt a királykategóriában, amikor 2017-ben és ’18-ban a McLarennél versenyzett.

A fiatal amerikai tehetség a korábbi FP1-es beugrásai alkalmával a 45-össel ment a Williamsnél, miközben az idei F2-es szezonban a 6-ost használta. Amikor pár hete megkérdezték őt, hogy már tudja-e, milyen rajtszámmal fog versenyezni, Sargeant elismerte, hogy még nem, hiszen átnézte az elérhető számok listáját, de még egyik sem keltette fel igazán az érdeklődését.

Most azonban már ez a probléma is megoldódott, Sargeant pedig egy olyan számot választott, mellyel korábban sikeres tudott lenni a kisebb kategóriákban. Azt viszont bevallotta, hogy az a rajtszám, amelyet eredetileg szeretett volna, nem elérhető jelenleg.

„Korábban a Formula Renault-ban mentem a 2-essel, és akkor egészen jó szezonom volt. Valójában a 3-as az én számom, de az már nem elérhető [Daniel Ricciardo használja], szóval arra gondoltam, miért ne választanék egy győztes rajtszámot a múltból az F1-es debütáláshoz.”