hero image
dppi

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Honfitársa szerint Ricciardo nem tér vissza a Forma-1-be

FORMA-1

A volt mérnökük szerint "gumibőr" kell ahhoz, hogy valaki elviselje a Ferrarinál rá nehezedő nyomást

FORMA-1

Alpine: az Aston Martin nagy formajavulása „mindenkit meglepett”

FORMA-1

Egy újabb F1-be vágyó csapatra derült fény, amely egyedi koncepcióval érkezne

Motorsport.hu
2023/02/06 18:27
Alex Albon szerint kőkemény csapatmunka folyik a Williamsnél, hogy az FW45 előrébb lépjen a rajtrácson, de szerinte még hosszú út áll előttük.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

A Williams hétfőn bemutatta új autója festését és új kereskedelmi partnereit. Az FW45 hivatalosan jövő hétfőn fog először pályára gurulni Silverstone-ban egy forgatási napon, ezzel felkészülve a tíz nappal későbbi szezon előtti tesztekre.

2022-ben a Williams zárta a rangsort, így idén minden követ megmozgatnak, hogy javuljon teljesítményük. Albon és újonc csapattársa, Logan Sargeant keményen dolgoztak a szimulátorban az elmúlt négy héttel, megismerkedve az új üléssel és letéve az FW45 további fejlesztésének alapköveit.

„A csapat nagyon keményen gürcölt tavaly és télen, hogy az autó kulcselemeinek problémáit helyrekalapálják, hogy a lehető legtöbbet tudjuk belőle kihozni 2023-ban, én már várom, hogy lássam, mit tud az FW45. Nyilván Logan érkezése új tapasztalattal, vagy inkább kevesebb tapasztalattal, mint nekem, szintén üdítő” – mondta Albon.

„Sok energia megy abba, hogy együtt dolgozzunk, szóval, ha reálisan állunk hozzá, hosszú út áll még előttünk. Már egy hónapja a szimulátorban vezetünk, haladunk. A fő dolog az, hogy a visszajelzések nagyjából ugyanazok, ugyanolyan területeken kéne az autónak fejlődnie, ebből csipkedünk le. Ahogy mondtam, ez csapatmunka és nyíltan, őszintén kell beszélnünk arról, hol tartunk most.”

Albon nem akart találgatásokba bocsátkozni a Williams 2023-as évével kapcsolatban, de a 26 éves versenyző, aki második évét kezdi a csapattal, bízik abban, hogy tavaly óta sikerült előrelépniük: „Nehéz megmondani, de azt mondanám, jobb helyzetben vagyunk, mint az előző szezon végén. Hogy ebből mennyi jön le a pályán, nem tudom, a többiek mennyit haladnak. Idővel kiderül.”