hero image
dppi

Az Alpine keményebben fog bánni Oconnal, ha a jövőben is csapattársával keménykedik

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2023/01/07 20:29
Otmar Szafnauer, az Alpine Forma-1-es csapatának főnöke jelezte, "szívesen emlékezteti" Esteban Ocont arra, hogy miben állapodtak meg a csapaton belüli csatákat illetően, ha a jövőben is túl keményen bánik partnereivel.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Alpine tavaly eleinte engedte Fernando Alonsónak és Esteban Oconnak, hogy szabadon versenyezzenek egymással, miután a két versenyző összeütközött, rengeteg pontot eldobva, visszakoztak. A csapatfőnök, Otmar Szafnauer szerint Ocon a jövőben jobban teszi, ha bölcsebben áll ezekhez a szituációkhoz.

Ocon sosem rettent el a kerék a kerék elleni küzdelmektől és nem is először kerül emiatt bajba: Alonso előtt még a Racing Pointnál, Sergio Perez ellen is voltak nem feltétlenül kedvező végkimenetelű csatái. Szafnauer már megbeszélte ezt a franciával, de jelezte, ha úgy tűnik, Ocon megfeledkezett beszélgetésükről, szívesen ad emlékeztetőt.

„Valószínűleg jobb döntéseket kellene hoznia, amikor a csapattársai vannak mellette, mert akárkivel is harcolsz, nem az első körben fogsz nyerni. Ha egy rivális ellen vagy agresszív és mindketten kiestek, mindenki veszít. És ha a csapattársad ellen keménykedsz és mindketten kieste, na, akkor ki veszít?” – idézi a Marca a csapatfőnököt.

Az 58 éves amerikai szakember szerint jobb ilyen esetekben nyugodtnak maradni és a később adódó lehetőségeket kihasználni. Amennyiben a jövőben Ocon és Gasly között is túl feszültté válik a hangulat, nem fog habozni, hogy ezt újra éreztesse vele: „Ha emlékeztetni kell erre, akkor boldogan fogom emlékeztetni.”