A barcelonai téli teszteken még csak álcafestéssel láthattuk a pályán az Alfa Romeo C42-est, vasárnap reggel viszont a csapat előállt a 2022-es festésével – a piros-fehér kombináció maradt, de nagyobb hangsúlyt kapott a piros szín.

Rendhagyó módon a téli tesztek első felvonásán még nem a normál festésével körözött a barcelonai pályán az Alfa Romeo, hanem egy fekete-fehér álcafestéssel. Vasárnap reggel aztán digitálisan leplezték le a C42 fényezését, ami változott tavalyhoz képest.

A piros-fehér kombináció megmaradt, azonban a piros hangsúlyosabb lett, az első szárny pedig fekete festést kapott. A tesztpilótának, Robert Kubicának köszönhetően továbbra is névadó szponzor az ORLEN, a matricájuk pedig több helyen is látható.

A pilótapáros viszont teljesen új: Valtteri Bottas a Mercedestől érkezett, Csou Kuan-jü pedig a Forma-2-ben szerzett harmadik helye után kapott ülést az F1-ben. A kocsit már be is járatta a kínai pilóta, ami a lenti beágyazásban tekinthető meg.

Arra pedig már nem kell sokat várni, hogy újra kollektív teszten vegyen részt a mezőny, hiszen március 10. és 12. között Bahreinben tart „főpróbát” a 10 csapat, hogy a lehető legfelkészültebbek legyenek a március 20-án érkező Bahreini Nagydíjra, ami egy új korszak kezdetét jelenti a száguldó cirkuszban.

Az előjelek nem a legpozitívabbak az Alfa Romeónál, ugyanis Barcelonában csak a Haas teljesített kevesebb kört náluk, több megbízhatósági problémával is szembesültek a svájci-olasz istálló dolgozói, így sok munka vár rájuk a két teszt között.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL