Lewis Hamilton az Amerikai Nagydíj után jelentette be, a 2023 végén lejáró szerződését követően is szeretne a Forma-1-ben maradni. Volt csapattársa, Valtteri Bottas szerint van egy tényező, ami külön maradásra bírja.

Valtteri Bottas az, ahogy a 2021-es Forma-1-es szezonnak vége lett – valamint a Mercedes idei nehézségei – csak motiválják Lewis Hamiltont, hogy maradjon a sportban. Tavaly év végén emlékezetes csatában maradt alul a Mercedes versenyzője Max Verstappennel szemben Abu Dzabiban, ahol sokak által vitatott versenyigazgatói döntések mellett csúszott ki kezei közül a VB-cím.

2022-ben a Mercedes már nem is tudott felnőni riválisaikhoz, a Red Bullhoz és a Ferrarihoz és hacsak nem áll az utolsó két futam valamelyikén a dobogó tetejére, ez lesz a hétszeres világbajnok első futamgyőzelem nélküli szezonja.

Hamilton jelenlegi szerződése az Ezüst Nyilaknál 2023 végén jár le, de nemrég közölte, szeretne hosszabbítani. Bottast, aki 2017 és 2021 között volt a csapattársa, nem lepte meg a döntés, szerinte a közelmúlt eseményei csak felhergelték őt:

„Nyilván nem elégedett a tavalyi év végével és az ideivel sem. Úgy tűnik, még élvezi a versenyeket, szerintem mostanában újra formába lendült. Miért ne maradna? Imád versenyezni.”

Amennyiben Hamilton 2023 után is a Forma-1-ben marad, valószínűleg 40 év felett is versenyezni fog, ahogy Fernando Alonso is, aki 41 évesen írt alá többéves szerződést az Aston Martinnal. Bottas szerint ez azt mutatja, hogy idősebb korban is érhetnek el dolgokat sportolók:

„Természetesen mindenki egy egyéniség. Szerintem mindenki magának dönti el. Ha úgy érzi, hogy még van benne versenyszellem, ha úgy érzi, még mindig ezt akarja csinálni, akkor képesek lehetnek rá” – mondta a tízszeres futamgyőztes.

Arra a kérdésre, hogy a fiatal tehetségekről inkább a tapasztalatra fókuszálnak-e a csapatok a Forma-1-ben, Bottas azt mondta, nem feltétlenül így van: „Szerintem a tapasztalat mindig is becsülendő dolog volt, de egy ponton úgy érződött, hogy egyre több a nagyon fiatal versenyző. Szerintem még mindig ez a fő tendencia.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL