hero image

Brown elismerte, a McLaren már tárgyalt az Audival, a Porsche pedig egy másik csapatnál fog kikötni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/01/21 20:01
A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown elismerte, hogy a wokingi alakulat már tárgyalt a Volkswagen-csoporttal egy esetleges beszállásról, véleménye szerint pedig a Porsche a Red Bull csapatához fog csatlakozni az új formula érkezésével.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Egy ideje már hallani pletykákat és sajtóinformációkat arról, hogy a Volkswagen-csoport az új motorformula 2026-os érkezésével akár két márkával is beszállhat a Forma-1-be, a legfrissebb pletykák szerint pedig az Audi a McLaren, a Porsche pedig a Red Bull oldalán teheti meg mindezt.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown pedig arról nyilatkozott, hogy szerinte valószínűleg legalább egy márkájával be fog szállni a Volkswagen-csoport, és már ők is tárgyaltak a német márkacsoporttal.

„Úgy hallottam, hogy a Porsche a Red Bull-lal foghat össze. Szerintem a Volkswagen-csoport elég sok mindenkivel tárgyalt a paddockban, többek között velünk is, de rövid és közép távon elégedettek vagyunk a jelenlegi helyzetünkkel.”

„Szóval most megvárjuk, hogy megérkeznek-e a sportba – mivel szerintem még ez sem dőlt el egyértelműen -, és ha igen, akkor is szerződésünk van egy bizonyos időpontig. Természetesen ki fogjuk értékelni, hogy hol tartunk, és időben döntést fogunk hozni 2026-ról” – idézte a Racer Brownt.

A McLaren az utóbbi időben a Honda (2015-2017) és a Renault (2018-2020) motorpartnere is volt, tavalytól kezdve pedig ismét a Mercedes látja el őket erőforrásokkal, a szerződésük pedig 2024 végéig tart.

Racer információi szerint a „tapogatózó” tárgyalások már le is zajlottak a Porsche és a Red Bull között, és a német márka a Red Bull Powertrainshez csatlakozhatna, amennyiben sikerül megegyezniük.