Juki Cunoda igyekezett a pozitívumokra koncentrálni a második, nehézre sikerült alphatauris szezonjából, melyben a csapat a konstruktőri hatodikról a kilencedik helyre esett vissza.

Az AlphaTauri tavaly Pierre Gasly révén lényegében folyamatosan a pontszerző helyekért küzdött, és a franciának még egy dobogós helyezést is sikerült elérnie Azerbajdzsánban. A 2022-es idény, melyben megérkeztek a teljesen megújult autók, viszont már közel sem alakult annyira fényesen.

Az alakulat a legtöbb pontszerzése alkalmával csupán néhány egységet tudott bezsebelni, miközben a szezon végén nem tudták megelőzni a Haast, ami azt jelentette, hogy csak a Williamst előzték meg a csapatok értékelésében.

Minden idei csalódottság, valamint az Abu Dhabiban elért 11. helye ellenére Cunoda azonban úgy érzi, „sokat tanult” második F1-es évében, és nem feledkezett megemlékezni távozó márkatársáról, Gaslyról sem.

„Az utolsó hat-hét körben a gumik jók voltak, de aztán hirtelen csökkent a teljesítményük, így nem tudtam tartani a lépést. Úgy éreztem, jó esélyünk van a pontszerzésre, de végül nem sikerült. Kár érte, de én mindent beleadtam.”

„Nehéz év volt ez a csapat számára, még a nyolcadik helyet sem tudtuk elérni a bajnokságban. A pozitív oldalon viszont így is sokat tanultam belőle, főleg Pierre-től, aki elmegy. Élmény volt vele dolgozni, és hálás vagyok azért, amit a csapatért és értem tett.”

Cunoda, aki idén 12 ponttal járult hozzá a csapat terméséhez, most arra fog koncentrálni, hogy a tél folyamán mindenkivel együtt jobbá váljon, és ezáltal erősebben térhessenek vissza a következő idényben.

„Remélhetőleg jó lesz az autó. Természetesen a magam részéről sokat kell még fejlődnöm. Legalább a célok egyértelműek jövőre, ami jó, úgyhogy megpróbálom majd elérni azokat.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL