Pierre Gasly elmondta, neki kétsége sincs afelől, hogy az Alpine idővel képes lesz élcsapattá válni, miután „lenyűgözte” őt, amit az istállónál töltött első pár hetében látott.

A francia pilóta 2023-ra végre kilépett a Red Bull kötelékéből, miután az AlphaTaurival nem tudott jelentős előrelépést tenni. Most viszont egy gyári alakulat versenyzője lehet, amely tavaly a konstruktőri negyedik helyen végzett.

Az Alpine csütörtök este leplezte le idei versenyautóját, az A523-at, Gaslyt pedig a bemutatón természetesen megkérdezték arról, milyen kilátásokkal készül az új szezonra. „Szerintem nem arról van szó, hogy valami újat hozok a csapathoz, hanem inkább frissességet, sebességet, fiatalságot, motivációt és eltökéltséget.”

„Igyekszem mindig alázatos lenni, állandóan nyomást helyezek magamra, hogy a lehető legjobb lehessen a felkészülésem, ezt a mentalitást pedig már a csapatnál is megfigyeltem. Nem igazán van szükség nagy változtatásokra, inkább csak meg akarom mutatni, hogy nyerni vagyok itt.”

„Mindenkinek a legjobbját kell nyújtania, ha a top három ellen akarunk küzdeni, de én úgy látom, hogy minden eszközünk megvan ehhez. A csapat vezetőinek is egyértelmű terveik vannak arra, hogy mi kell a következő lépés megtételéhez. Szerintem ez csak idő kérdése.”

Persze nem lesz könnyű utolérni a Red Bull, a Ferrari és a Mercedes hármasát, hiszen tavaly is viszonylag nagy előnyben voltak a többiekkel szemben, ezért Gaslyt megkérdezték arról, mennyire tartja ezt reális célkitűzésnek.

„Nincsen erre varázsütésszerű válasz. Nyilván mindenkinek az a célja, hogy csökkentse a lemaradást és hétvégéről hétvégére a győzelmekért és dobogókért harcoljon. Nagyon nehéz megmondani, egyetlen tél alatt mennyivel tudunk közelebb érni, mert ez azon is múlik, hogy mit csinálnak a többiek.”

„Engem őszintén szólva nem is érdekel, hogy mivel állnak elő mások. Mi csak magunkra fókuszálunk, igyekszünk minél jobb munkát végezni, és amikor majd kihajtunk a pályára, látni fogjuk, hol állunk.”

Ami pedig a tényleges idei célokat illeti, Gasly még elmondta, hogy szeretnék megtartani a konstruktőri negyedik helyet, de dominánsabb formában szereznék azt meg, miközben egyértelműen közelebb akarnak férkőzni a legjobb háromhoz.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL