hero image

Gasly frusztrált: Mindent megpróbáltam

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/30 19:19
Pierre Gasly nem élete futamán van túl, ugyanis az egész imolai hétvégéje a szenvedésről szólt. A francia szerint fontos lesz megtalálniuk a megfelelő beállításokat a szezon további részében.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Pierre Gasly nehéz versenyt élt át az Imolai Nagydíjon. A kvalifikáció során, amelyre a sprintverseny miatt pénteken került sor, a tizenhetedik helyen végzett. A hétvégét pedig pont nélkül zárta, mivel a futamon a tizenkettedik lett.

A gyengébb eredmény ellenére Gaslynak keményen meg kellett dolgoznia a futamon, mivel mögötte sokáig Lewis Hamilton autózott. A brit többször is megpróbálta megelőzni, de Gaslynak szerencséje volt, hogy az előtte autózó Alexander Albon miatt myithatta a DRS-t. Ő is megpróbált előzni, ez azonban nem sikerült neki.

„Mindent megpróbáltam, de még a DRS-szel sem tudtuk utolérni azt a Williamst, szóval igen, elég frusztráló. El kell mennünk, és ki kell találnunk, hogyan tudnánk egy erősebb kvalifikációs teljesítményt nyújtani a következő futamra" - mondta a Formula1.com-on a francia a szörnyű hétvége után.

A mindössze hat megszerzett ponttal Gaslynak a következő hetekben van mit tennie, hogy jobban teljesítsen az AlphaTaurival. Csapattársa, Yuki Tsunoda az első négy futamon négy ponttal többet tudott szerezni. Ennek eredményeként egyelőre egy hellyel előrébb áll a világbajnokságban.