hero image

Haas: az utóbbi futamok igazolják, hogy jól döntöttünk

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/07/15 07:46
A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner úgy véli, az istálló azon döntése, miszerint eddig nem hoztak fejlesztéseket a 2022-es autóra, helyesnek bizonyult, hiszen jelenleg is erős tempóra képesek.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Haas csapata magabiztosan és jól kezdte az idei évet, de a futamok előrehaladtával egyre nehezebb dolguk volt, miközben sok rivális szinte folyamatosan hozta az új alkatrészeket a saját autójára.

Az amerikaiak azonban már az év elején elhatározták, hogy fejlesztések helyett inkább az alapvető csomag kiismerése lesz a fő céljuk, és miközben ez visszaütni látszott nemrég, az utóbbi pár versenyen ismét magukra találtak.

Jelen állás szerint Magyarországon fog megérkezni az egyetlen jelentős fejlesztési csomagjuk, és utána át is fognak állni a 2023-as autóra. Steiner a helyzet kapcsán nemrég elmondta, hogy jól döntöttek azzal, hogy nem siették el a különböző újítások bevetését.

„Sok ember lepődött meg, mi viszont tudtuk, hogy van még bennünk, és ezért sem akartunk siettetni semmit. Még a pilótáink is azt mondják, hogy nem hitték volna, hogy ilyen eredményekre lesznek képesek a szezon ezen szakaszában.”

„Én viszont mondtam nekik, hogy igen, a többiek hoznak bizonyos csomagokat, de honnan tudjátok, hogy azok milyenek, és hogy tudjátok megállapítani azok jelentőségét? Mi pontosan tudjuk, mit csinálunk, és hinnünk kell magunkban.”

„Szerintem bizonyítottuk, hogy az autónk még mindig erős, aztán jönni fog nemsokára egy fejlesztés, és akkor remélhetőleg még erősebb lesz.” A Haas az utóbbi két versenyen elért pontszerzéseinek köszönhetően kilencedikről a hetedik helyre jött fel a konstruktőri tabellán, szóval az eredmények valóban Steineréket látszanak igazolni.