hero image
dppi

Hamilton a Mercedes bakui fejlesztéseiről beszélt – nem kell tőlük csodát várni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/04/27 19:29
Lewis Hamilton az Azeri Nagydíj sajtónapján részletesebben is beszélt az „új útról”, amelyre a W14-gyel lépett az istálló, és óvatosan optimistának tűnt a hétvégi esélyeiket illetően.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Toto Wolff csapatfőnök korábban már megerősítette, hogy a következő futamokra sok fejlesztéssel készül az istálló, hiszen hat hétvége alatt öt versenyt rendeznek majd, ez pedig bőven ad lehetőséget arra, hogy az autót abba az irányba vigyék, amelyről azt gondolják, hogy elkaphatják vele a Red Bullt.

Hiába viszont a pozitív eredmény Ausztráliában, ahol Hamilton első idei dobogóját szerezte, a brit nem vár varázslatot a bakui újításoktól, miközben az élmezőnyben továbbra is szoros csata várható közöttük és az Aston Martin, illetve a Ferrari között.

„Természetesen jön az újítás, de ez inkább csak a kezdete lesz az új útnak, amelyen elindultunk. Alapjaiban ez az autó még mindig ugyanaz marad, de részben már a megfelelő irányba tartunk vele. Nem leszünk vele ott, ahol a szezon elején akartunk, nem fogunk hirtelen őrületesen nagyot ugrani, de pozitív, hogy ilyen sok munka ment bele abba, hogy a helyes lépéseket tehessük meg.”

Ez a hétvége azonban mégis sok lehetőséget tartogathat azoknak, akik le akarják győzni a Red Bullt, hiszen a megújult sprintformátum miatt talán a szokványosnál is nagyobb káosz várható. „A háttérben rengeteg munkát végeztünk, a legutóbbi futam pedig nagyszerű volt. Persze nem lesz könnyű azt megismételni.”

„A Ferrarik, a Red Bullok és az Astonok is gyorsak lesznek. Csak remélni tudom, hogy mi is ott leszünk a sűrűjében a felborult hétvégén, amely talán az eddigi legizgalmasabb lesz” – hangzott Hamilton rövid mondandója az előttünk álló nagydíj kapcsán.