Lewis Hamilton nagy örömmel szállt ki az autójából a kanadai viadalt követően, hiszen idei második dobogós helyezését könyvelhette el, ráadásul a Mercedes tempója egészen erősnek bizonyult, ez pedig reményt ad a hétszeres bajnok számára.

Hamilton hétvégéje komoly fordulatot vett péntekhez képest, hiszen akkor a szabadedzések után még „katasztrófának” nevezte a helyzetet, a W13-ast pedig a legrosszabb autónak titulálta, melyet valaha Kanadában vezetett.

Ennek ellenére szombaton aztán negyedik lett az időmérőn, a futamon pedig jó tempót diktálva egy helyett javított, így meglett neki a harmadik pozíció. A nap végén ennek fényében boldogan nyilatkozott, mert érzése szerint sikerült előrelépniük.

„Igazán örömteli megszerezni ezt a harmadik helyet, mert idén komoly harcot vívunk az autónkkal. Mi viszont továbbra is éberek vagyunk, odafigyelünk és sosem adjuk fel, emiatt pedig igazán büszke vagyok a srácokra. Szóval köszönöm mindenkinek itt és a gyárban is.”

Azt persze Hamilton is tudja, hogy ettől még nincsenek a Ferrari és a Red Bull szintjén a sebesség terén. „Még kicsit túl gyorsak számunkra jelenleg. Mindent beleadunk viszont, kezdünk közelebb kerülni, tehát tovább kell nyomnunk, és remélhetőleg idővel mi is becsatlakozunk a harcba.”

A futamon két virtuális biztonsági autó mellett egy valódi is jött, ez pedig összehozta a mezőnyt, így Hamilton is közel került az első helyhez. „A végén még éppen láttam őket a Safety Car miatt, de igazából a sebességünk egész erős volt, főleg az etap második részében. Sok munkát végeztünk el a szimulátorban és itt is, hogy megfelelőek legyenek a beállítások.”

„Őszintén szólva tehát nagyon boldog vagyok, mert nem vártam ezt ettől a hétvégétől. Ez a második dobogóm, ami különlegesnek érződik, főleg itt, ahol életem első győzelmét is arattam.” Úgy tűnik tehát, hogy a jó eredmény hamar feltüzelte Hamiltont, aki így még nagyobb elánnal készülhet a soron következő hazai futamára.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL