Max Verstappen 2028-ig marad a Red Bull Racingnél! A csapat és a pilóta boldogan jelentették be a hosszabbítást egy sajtóközleményben.

A héten már érkeztek hírek, hogy Verstappen meghosszabbította szerződését a Red Bull Racingnél. Verstappen új szerződéséről már jó ideje beszéltek, miután megnyerte első világbajnoki címét, de hogy ez egy ilyen hosszú szerződést jelentene, arra senki sem számított. Egy hatéves szerződés eléggé ritka a Forma–1-ben.

„Nagyon élvezem, hogy az Oracle Red Bull Racing Team tagja lehetek, így könnyű döntés volt, hogy a 2028-as szezonig maradok. Imádom ezt a csapatot, és a tavalyi év egyszerűen hihetetlen volt, a célunk a 2016-os egyesülésünk óta az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot, és ez sikerült, így most már csak arról van szó, hogy hosszú távon megtartsuk az egyes rajtszámot az autón" - mondta Verstappen a sajtóközleményben.

Verstappen ezzel bizonyítja, hogy állja a szavát. Az Abu Dhabi Nagydíj után tudatta csapatával, hogy ezt még hosszú évekig szeretné csinálni. A holland és a csapat neve eggyé vált, ritkán láthatunk ilyen jó összhangot egy alakulat és a pilótája között. A hatéves szerződéssel legalább 31 éves koráig marad a Red Bull Racing csapatánál a regnáló világbajnok.

Idén pedig nem lehet más a célja, minthogy megvédje világbajnoki címét és a konstruktőri bajnokságban segítse csapatát, hogy legyőzzék a Mercedest. Új kihívókkal is meg kell azonban birkózniuk, ugyanis a McLaren és a Ferrari szintén bajnoki babérokra törne. A szabályváltozások miatt azonban mindenkinek meg kell szoknia az új dolgokat, így a Red Bull is nulláról indul.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL