A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner reméli, hogy 2022-ben is ott lesz a mezőnyben Lewis Hamilton, de hozzátette, nem rájuk tartozik, hogy hogyan dönt a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton szerződése a Mercedesszel 2023 végéig érvényes, azonban a szezonzáró futam óta csak kétszer lehetett nyilvánosan látni a britet, miközben kihagyta az FIA díjátadó gáláját, az Instagramon kikövetett mindenkit, és az Abu-dzabi hétvége óta egyszer sem posztolt.

Sokan úgy gondolják, hogy a 37 éves versenyző a visszavonuláson gondolkodik, míg mások szerint nem kérdés, hogy ott lesz a 2022-es rajtrácson, immáron George Russell csapattársaként.

A nagy rivális Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner pedig azt mondta, személy szerint reméli, hogy marad Hamilton, de teljes mértékben az övé a döntés joga, és nem rájuk tartozik, hogy hol és hogyan képzeli el a jövőjét Hamilton.

„Nagyon remélem, hogy Lewis idén is ott lesz a rajtrácson. Továbbra is hihetetlen szinten versenyez, azon két pilóta egyike, akik a saját ligájukban versenyeztek a tavalyi évben” – kezdte Horner az indiai World Is One Newsnak.

„De végül is ez az ő döntése. Az ő karrierje, amiről ő hozhat döntést, és biztos vagyok abban, hogy úgy fog dönteni, ahogy az neki a legjobb. Azt csinál, amit akar, és nem ránk tartozik” – fogalmazott a csapatfőnök.

Horner azt is hozzátette, hogy szerinte sokat emelt a Forma-1 népszerűségén Hamilton és Verstappen, valamint a Mercedes és a Red Bull harca.

„A sport a versengésről szól. Amikor folyamatosan egy valaki nyer, akkor kevésbé lesz vonzó, tehát szerintem sokat dobott az F1 népszerűségén a két csapat és a két pilóta rivalizálása. Minden futamon nehéz volt előre megmondani, hogy ki fog nyerni.”

„Ez egy fantasztikus szezon volt, valószínűleg az utóbbi 30-40 év legjobb szezonja” – tette hozzá Horner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL