Mivel még csak két futam ment le a 2022-es Forma-1-es szezonból, így sok változást fedezhetünk fel a pontversenyben, Verstappen pedig nagyot ugrott a győzelmével.

Dzsiddában Max Verstappen tudott győzni a két Ferrari-pilóta előtt, viszont mivel az első futamot pont nélkül zárta, így „csak” a harmadik helyen áll: Leclerc vezet Sainz és Verstappen előtt, míg Russell a negyedik.

Hamilton a gyengén sikerült hétvégéje miatt az ötödik helyre csúszott vissza, mögötte az Ocon, Perez, Magnussen hármas áll. Két futam alatt összesen 14 pilóta szerzett pontot, közülük Csou az utolsó.

A konstruktőrök között relatíve nagy a Ferrari előnye, a Red Bullnak pedig egy verseny nem volt elég ahhoz, hogy megelőzze a Mercedest, így a harmadik helyen áll a Milton Keynes-i alakulat.

Az Alpine a negyedik, a Haas az ötödik, az Alfa Romeo pedig a hatodik, jelenleg pedig kettő csapat áll 0 ponttal a neve mellett: az Aston Martin és a Williams. A szezon két hét múlva Ausztráliában folytatódik, amikor vélhetően már Vettel is ott lesz a mezőnyben.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL