hero image
dppi

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2023/02/01 06:59
Bár elismeri, hogy a Forma-1-es pilóták között gyakran van „pszichológiai csata”, Lewis Hamilton elismerte, hogy mostanában egyre többet próbál beszélgetni fiatalabb riválisaival.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Lewis Hamilton elárulta, hogy hozzáállása a többi pilótával való kapcsolatához az évek alatt megváltozott. A hétszeres világbajnok az On Purpose című podcastban beszélt arról, hogy milyen nehéz tartani az egyensúlyt aközött, hogy meg akarja verni riválisait és közben jól ki akar jönni velük a magánéletében.

„Sokkal több bennünk a közös, mint gondolnánk, de nagyon hajt a versenyszellem és sokan falakat húzunk emiatt fel. Meg akarod verni őket, de ugyanakkor az autón kívül bírod őket, de ezt nem mutathatod ki. Komoly pszichológiai csatát vív emiatt az ember és sokszor akadályozza is magát vele.”

Ezt észben tartva, Hamilton próbálja felvenni a kapcsolatot a fiatalabb pilótákkal, hogy pozitív példát mutathasson: „Úgy érzem, hogy öregebb versenyzőként kapcsolatba kell lépnem a fiatalokkal, mert ők jelentik a jövőt.”

„Izgatottan várom, mit látunk majd ezektől a fiatal versenyzőktől. Annyira tehetségesek. Nem tudom, hogy a legjobb struktúra van-e körülöttük, de körülöttem sem az volt eleinte, szóval csak próbálok pozitív példát adni nekik.”

„Persze, nyilván egyikőjük sem fekete és egyikük sem feltétlenül azokkal a dolgokkal nézett szembe, mint én, de megvannak a saját nehézségeik és szerintem jót tesz, hogyha ezt mindenkivel kapcsolatban tudatosítjuk.”