hero image

Imolában újabb fejlesztések érkezhetnek a Ferrarira – olasz sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/11 09:58
Az olasz Corriere úgy tudja, hogy az Emilia-Romagna Nagydíjon a padlólemezt érintő változtatások lesznek megfigyelhetők a Ferrari F1-75-ön, azonban ezek nem „szignifikáns” frissítések lesznek.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Remekül kezdte a Ferrari a 2022-es szezont, hiszen Charles Leclerc meggyőző előnnyel vezet a világbajnoki pontversenyben, és eddig minden futamon dobogóra álltak mindkét pilótájukkal, eltekintve Carlos Sainz melbourne-i kiesésétől.

Az olasz sajtó szerint pedig nem áll le a Ferrari a fejlesztésekkel sem, és bár nem „szignifikáns” frissítésről van szó, viszont kisebb újdonságokkal így is készül a maranellói istálló az imolai versenyre.

Az olasz Corriere információi szerint a Ferrari mérnökei a padlólemezre fókuszálnak, hogy csökkentsék az Ausztráliában jelentősnek látszó „delfinezést” – igaz, a csapat szerint több különböző tényező együttállása miatt delfineztek ennyire.

A csapatfőnök Mattia Binotto arra hívta fel a figyelmet, hogy a szezon negyedik versenyén a formátumváltoztás miatt sem érdemes túlságosan kísérletezniük:

„A sprintfutam miatt ez se nem a megfelelő pillanat, se nem a megfelelő pálya arra, hogy kísérletezzünk” – fogalmazott a konstruktőri pontverseny vezető gárdájának első embere a fejlesztésekről.