A volt Forma-1-es csapatfőnök, Eddie Jordan kemény kritikát fogalmazott meg az általa „egy viccnek” tartott költségvetési plafonról.

Tavaly ősszel derült ki, hogy a Red Bull volt az egyetlen csapat, aki megszegte a 2021-ben 145 millió dollárban megszabott költségvetési plafont. A büntetés ellenére a csapat lenyűgöző formában kezdte 2023-at, eddig mind a három versenyt megnyerték, ráadásul elég meggyőző fölénnyel.

A Ferrari csapatfőnöke, Fred Vasseur korábban arra panaszkodott, nem kapott elég súlyos büntetést a csapat és most a London Luxury Afloatnak nyilatkozó Eddie Jordan is arra jutott, hogy a korlátozások nem hozták meg azt, amit tőlük vártak.

„Szerintem a költségvetési plafon egy vicc. Mostanában, ha valaki meghoz valamilyen szabályt, akkor mindenképpen meg fogják kerülni. Rakj le valaki elé egy szabálykönyvet és az első dolog, amit keresni fog, az egy kiskapu lesz.”

„Nem értem a költségvetési plafont, mert gyakorlatilag lehetetlen betartatni, szóval nem tudok arra válaszolni, hogy igazságtalan volt-e a Red Bullra kiszabott büntetést, de annyi biztos, hogy nem hozta a várt hatást, elég ránézni arra, milyen formában vannak.”

A Red Bull évkezdetét a paddockban máshol is szomorúan vették tudomásul, Bahreinben például George Russell azt is megkockáztatta, hogy minden idei futamot ők fognak nyerni. Jordan szerint az energiaital-gyártó csapatának mai ereje is arra utal, hogy ez a szezon már az övék.

„Szerintem nem nagyon látható, ki az, aki felvehetné a versenyt a Red Bullal. Szeretném azt mondani, hogy még korai ezt kijelenteni, de a szívem azt mondatja velem, hogy ennek annyi. Egyszerűen nem látom senkiben azt az erőt, tudást, sebességet és kapacitást, mint a Red Bullban, különösen a pilótáikban. Kőkemény kihívás ez.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL