Charles Leclerc számára fantasztikusan alakult a Miami Nagydíj kvalifikációja, ugyanis a Ferrari bajnoki éllovasa megszerezte a pole pozíciót. Mindezt úgy tette, hogy Max Verstappen hibázott és a harmadik helyre kvalifikálta csak magát, így Leclerc mögül csapattársa, Carlos Sainz indulhat a másik Ferrarival.

A két Ferrari megszerezte az első rajtsort a Miami Nagydíj vasárnapi futamára, miután egy drámai pénteki napot éltek át Carlos Sainz balesete után. A spanyol a második szabadedzésen rakta falba a Ferrarit és ingatta meg mégjobban az önbizalmát.

Ezzel szemben a csapat másik autója behúzta a pénteki első szabadedzést, de a folytatásban úgy tűnt, egészen a Q3 végéig, hogy ez a hétvége a Red Bull-é lehet. A bikák elképesztő tempót mutattak a hosszú egyenesekben és a harmadik szabadedzés során Sergio Perez volt a leggyorsabb.

A kvalifikáció során sem változott a kép, hiszen Verstappen nagyon magabiztosnak tűnt. Sőt, a Q3-ban is egy nagyon jó körrel kezdett, de aztán az utolsó percekben hibázott és kénytelen volt elvenni a gázt. Ezzel szemben a Ferrari hozta az extrát és megszerezte az első két helyett Leclerc-Sainz sorrendben.

„Őrületesek a szurkolók, nagyon jó itt lenni az Egyesült Államokban és látni, hogy mennyire szeretik ezt a sportot és rengeteg Ferrari-szurkoló van itt a pályán. Az előző futam nem sikerült jól, mert hibáztam, de felálltunk és most sikerült megszerezni a pole pozíciót” – mondta Leclerc a kvalifikáció után.

„A Red Bull nagyon gyors az egyenesekben, de mi gyorsabbak vagyunk a kanyarokban, szóval érdekes lesz. Komoly kihívás lesz a holnapi futam, minden erőnkkel azon leszünk, hogy megszerezzük a győzelmet” – tette hozzá.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL