Megrendezték a Monacói Nagydíj kvalifikációját is, ahol Charles Leclerc szerezte meg a pole-t, azonba végén drámai pillanatok következtek, ugyanis Perez a falba állt és eltalálta őt Sainz is.

A Q1 akciódúsan indult Monacóban, hiszen minden pilóta egyből elhagyta a garázsát. Az első kardváltások után Perez és Sainz ezredre azonos idővel állt az élre, de érkezett Leclerc és három tizedet adott a duónak. Elképesztő volt a forgalom a pályán, mindenki próbált javítani a lágyakon.

A két Ferrari tovább javított és elfoglalták az első két helyet, míg Vettel, Csou, Latifi, Bottas és Mick Schumacher a kiesés ellen küzdött. Két és fél perccel a vége előtt Cunoda ütötte meg a falat. Ugyan vissza tudott térni a bokszba, a felnijéből kitört egy darab és a takarítás miatt érkezett a piros zászló.

Az újraindításnál nagy volt a kavarodás, mert kevés idő maradt és összezsúfolódtak a bokszkijáratnál. Csou és Stroll is ordítva szállt ki az autóból, ugyanis nem tudtak kört futni és kiestek. Az egyik legnagyobb meglepetés Gasly kiesése, mellettük Albon és Latifi is búcsúzott.

A Q2 elején a két Alpine-t leszámítva mindenki pályára hajtott, Verstappen vezette a mezőnyt. Az első körök után Perez állt az élre, őt Sainz és Leclerc, valamint Verstappen követte. Leclerc ment be elsőként 1:12 alá, majd követte őt Perez is egy hajszállal rosszab idővel.

A végén meglepetésre Bottas és Ricciardo is kiesett, mellettük Schumacher, Magnussen és Cunoda is búcsúzott. Alonso a tizedik, utolsó továbbjutást érő helyen ment tovább. A Q3-ra tehát így mindkét Haas búcsúzott, ami meglepetés.

A két Alpine ismét kivárt a Q3 elején, a többiek egyből pályára hajtottak, elsőként Leclerc. A két Ferrari egyből az élre állt Leclerc-Sainz sorrendben, őket pedig a Red Bullok követték, de Perez-Verstappen sorrendben. Norris az első körök után ötödik helyre jött be, de Alonso bement elé később.

Az utolsó pillanatokban Perez állt bele a falba az alagút előtt, a mögötte érkező Sainz pedig belecsapódott, így érkezett a piros zászló és Verstappen beszorult mögéjük. Leclerc óriási körön volt, de így is megszerezte a pole-t Sainz előtt. A második sor a Red Bull-é, de lesz mit javítani mindkét csapat autóin.

Norris lett az ötödik, Russell a hatodik, Alonso a hetedik, Hamilton nyolcadik, Vettel kilencedik, Ocon pedig tizedik.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL