A Ferrari-pilóta Charles Leclerc úgy gondolja, jól sikerült a felkészülésük, viszont a Red Bull előttük járhat pillanatnyilag – szombat délután pedig ki is derül, mire elég a Scuderia egykörös tempója.

Egyelőre pozitívak a várakozások a Ferrari kapcsán, ugyanis a Scuderia a bennfentesek és a riválisok szerint is erősnek tűnt a barcelonai és a bahreini teszthéten is, így bizakodva várhatják az év első versenyét a vörösök szurkolói.

A Ferrari versenyzője, Charles Leclerc F1-es szokásokhoz híven egyelőre óvatosan nyilatkozik az esélyeik kapcsán, és úgy véli, a Red Bull jelenleg előttük jár – Wéber Gábor szerint is.

„Nem akarom azt mondani, hogy ez volt az eddigi legjobb felkészülésünk egy szezonra, mert akkor az emberek rögtön arra a következtetésre jutnak, hogy mindenki más előtt vagyunk” – kezdte Leclerc.

„Viszont nem ez a helyzet. Azt gondolom, hogy jelenleg egy kicsivel a Red Bull mögött vagyunk” – mondta a monacói pilóta a péntek délelőtt folyamán.

Az első szabadedzésen Pierre Gasly végzett az első pozícióban, míg Charles Leclerc a második, Carlos Sainz pedig a harmadik helyen végzett, a második szabadedzés pedig 16 órától vette kezdetét Bahreinben.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL