hero image
dppi

Malajzia nem, két másik helyszín viszont érkezhet a Forma-1-be – sajtóhír

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

A Japán Nagydíj rajtrácsa Verstappen időmérős sikerét követően

FORMA-1

Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

FORMA-1

Összefoglaló videón a Japán Nagydíj időmérő edzése Verstappen sikerével

FORMA-1

Leclerc az év egyik legnagyobb driftelését mutatta be Suzukában

Motorsport.hu
2023/04/12 16:59
Nincs sok esély arra, hogy a közeljövőben visszatér a Forma-1-es versenynaptárba Malajzia, ugyanakkor a GrandPrix.com értesülései szerint egy új helyszín mellett egy afrikai pálya is visszatérhet a naptárba.
Ajánlott Videón Verstappen „űrköre” a Japán Nagydíj időmérő edzéséről

Az utóbbi évek trendje az, hogy egyre több Forma-1-es versenyt rendeznek évente: idén 24 futam volt a cél, Kína törlése miatt „csak” 23 verseny maradt, jövőre viszont sajtóértesülések szerint lehet, hogy már 25 nagydíjat fognak rendezni.

A bővülés azt is eredményezi, hogy új és visszatérő pályák is F1-es futamot rendeznek. A GrandPrix.com szerint Vietnam újra felkerült az F1 radarjára, és az F1-vezérigazgató Stefano Domenicali Ausztrália előtt Hanoi polgármesterével és a vietnami miniszterelnökkel egyeztetett.

Mint ismert, Vietnam először 2020-ban rendezhetett volna nagydíjat, amelyet a koronavírus-járvány kitörése miatt töröltek, majd a verseny legfőbb támogatójának mutatkozó politikust letartóztatták korrupció miatt.

Vietnam mellett Dél-Afrika és Kyalami is pályázik a Forma-1-es futamrendezésre, de miután piaci finanszírozókat nem találtak, a GrandPrix.com szerint a kormány adhat pénzt a nagydíjrendezésre – amennyiben a pénz megvan, már csak néhány változtatásra van szükség ahhoz, hogy újra afrikai verseny legyen az F1-ben.

Emellett eldőlni látszik, hogy mostanában nem fognak futamot rendezni Malajziában: a sportminiszter Hannah Yeoh a The Vibesnak elmondta, hogy nem tudják állni a rendezéssel járó költségeket, tehát egyelőre nem engedhetik meg maguknak a Forma-1-es visszatérést.