Sajtóértesülések szerint a Red Bull Forma-1-es csapatának vezetőjét, Christian Hornert is kiszemelte a Ferrari Mattia Binotto helyére, azonban ő visszautasította az ajánlatot.

A Ferrari kedden többhetes találgatási dömpinget lezárva bejelentette, hogy Mattia Binotto felmondott csapatfőnöki pozíciójáról, sőt, a csapatot is otthagyja. A Racing365 beszámolója szerint a paddock több ismert személyiségét, köztük a Red Bulltól Christian Hornert is megkeresték már korábban, folytatná-e náluk.

Azonban a cikk szerint senki sem bólintott rá a dologra, elsősorban azért, mert a Ferrari eszi a csapatfőnököket, sőt, a lap azt is tudni véli, hogy Benedetto Vigna vezérigazgató többször belenyúlt a csapat stratégiájába – ami egy olyan terület, ahol idén több hibát is vétett a maranellói gárda.

A Ferrari a Forma-1 után kezdte Binotto pozícióját mérlegelni, ekkor keltek szárnyra az első hírek, miszerint az Alfa Romeóból Frederic Vasseur érkezhet a helyére. John Elkann, a Ferrari elnöke csak akkor adatott ki közleményt ennek cáfolatáról, amikor maga Binotto kérte erre.

Binotto ekkor azt hihette, munkája biztosított, mivel Charles Leclerc elhozta a második helyet a Forma-1 egyéni pontversenyében és a Ferrari is második lett a konstruktőrök között. Azonban rájött, hogy mégsem bízik meg benne a márka vezetése, így inkább felajánlotta lemondását, amit elfogadtak.

Elkann előtt most két feladat is áll, ugyanis egyszerre kell újjáépítenie a Ferrari Forma-1-es csapatát és a szintén alá tartozó Juventust, az olasz futballklubot, amelynek vezetése egy nappal azelőtt adta be felmondását, hogy Binotto távozása nyilvános lett.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL