hero image
dppi

Nem csak az Andretti csapna le arra, hogy F1 megnyitotta az ajtót az esetleges beszállók előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2023/01/06 09:14
Az FIA-elnök Mohammed Ben Szulajem megnyitotta az ajtót az esetleges beszállók előtt, erre pedig nemcsak az Andretti, hanem a Panthera is lecsapna.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Pár nappal ezelőtt fontos bejelentést tett az FIA elnöke, Mohammed Ben Szulajem, aki bejelentette, hogy az FIA fel akarja kutatni, hogy kik érdeklődnek a Forma-1-be való beszállás iránt, és akár három istállóval is növekedhet a jelenleg 10 csapatos rajtrács.

Ennek első lépése a „szándéknyilatkozati eljárás”, amely során megnézik, hogy kik érdeklődnek valóban az F1-be való beszállás iránt – az Andretti régóta pedzegeti a szándékát, de nem csak ők kaphatnak a lehetőségen.

Az ázsiai Panthera csapatfőnöke, Benjamin Durand azt nyilatkozta a RacingNews365-nek, hogy örülnek az FIA lépésének, és készek jelezni a beszállási szándékukat:

„Üdvözöljük az FIA kezdeményezését, de most már pontosan tudnunk kell, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni és hogy hogyan fog zajlani a folyamat, de készen állunk arra, hogy kifejezzük érdeklődésünket az F1 iránt” – mondta a csapatfőnök.

Ami biztosnak tűnik, hogy a sikeres pályázóknak 200 millió dollárt kellene fizetnie a jelenlegi csapatoknak, hogy ezzel védjék őket a pénzdíj csökkenésétől – ez esetben tehát belépőnként 20-20 millió dollárt kaphatnának az istállók.