A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner kijelentette, hogy a csapat sikeréért felelős sztártervező, Adrian Newey a soron következő években is a Red Bullnál marad, és nem érti, hogy megint honnan jöttek a Newey távozásáról szóló pletykák.

Adrian Newey immár 17 éve dolgozik a Red Bullnál, és a 2010-2013 között szerzett világbajnoki címeik után újabb domináns korszaknak ágyazhatott meg a 2022-es RB18-cal.

Amellett, hogy Newey továbbra is felügyi a Red Bull Forma-1-es fejlesztéseit, az Aston Martin Valkyrie után ismét kapott egy szerelemprojektet. Az RB17 a Mercedes-AMG One-hoz hasonlóan egy olyan pályagép lesz, amely a lehető legjobban megpróbálja visszaadni a vásárlóknak, milyen egy Forma-1-es autóban ülni.

Horner elmondása szerint Newey ettől még ugyanúgy fontos szerepet játszik a csapat életében, és nem érti, miért kéne távoznia a csapattól a 64 éves mérnöknek.

„A szíve még mindig a Forma-1-ért dobog, és megkérdőjelezhetetlen a lelkesedése. Ez nem olyasmi, ami egyik pillanatról a másikra elmúlik” – nyilatkozta Horner a Sky Sports News-nak.

„Nem kell állandóan egyeztetnünk szerződésekről és azok hosszáról, de elmondhatom, hogy még évekig nálunk fog dolgozni. A Forma-1 már csak ilyen, a paddockban egyfolytában pletykálni fognak.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL