hero image
dppi

Norris: Azt akartam csinálni, amit Ricciardo!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/11/03 22:53
A McLaren versenyzője, Lando Norris elmondta, ő is azt a stratégiát akarta követni, amit csapattársa, Daniel Ricciardo, viszont stratégiai hibát követtek el, amikor Cunoda kiállására reagáltak.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A McLaren csapata nem lehet elégedetlen a Mexikói Nagydíjat követően, hiszen Daniel Ricciardo a hetedik, Lando Norris pedig a kilencedik helyen ért célba, így 4 pontot hoztak az Alpine csapatán, és tovább közeledtek a csapatbajnoki negyedik helyhez.

Norris viszont nem volt teljesen elégedett a verseny után, hiszen míg Ricciardo szárnyalni tudott a lágy gumikon, addig ő „csak” 2 pontot tudott gyűjteni a kemény keverékkel autózva. A futam után arról nyilatkozott, Cunoda miatt léptek stratégiai vakvágányra:

„Nagyon korán úgy döntöttünk, hogy kiállunk, hogy lefedjük Júkit, emiatt viszont a kemény gumikat kellett felraknunk. Ez tehát azt jelenti, hogy nem tudtam azt csinálni, amit szerettem volna.”

„Talán kicsit hibáztunk ezzel stratégiailag. Viszont Daniel azt tette, amit én akartam, vagyis sokáig kint maradt, aztán a lágyra váltott, ami a versenyidőt nézve körülbelül 30-40 másodperccel volt gyorsabb.”

„Azt gondolom, mindent beleadtunk. Néhány körrel a leintés előtt még meg tudtuk előzni Bottast, az extra pont pedig mindig segít” – fogalmazott Norris a Mexikói Nagydíj után a sajtónak.