Esteban Ocon parázs összecsapása után Fernando Alonsóval a Forma-1 Brazil Nagydíjának sprintfutamán arról beszélt, még ha nem is tartja "túl kedvesnek" azt, amit a futam után csapattársa mondott, akkor is örökké tisztelni fogja.

A Brazil Nagydíj szombati sprintfutama katasztrofálisan sikerült Oconnak és az év végén az Aston Martinba igazoló Akonsónak, a csapatfőnök, Otmar Szafnauer utólag mindkettejüket elmarasztalta, amiért „cserben hagyták a csapatot.”

Szafnauer szerint amikor a két versenyző egymás mellett ért a négyes kanyarba, Ocon „hagyhatott volna több helyet” – ekkor Alonso nekiütközött Ocon oldaldobozának, ezzel tönkretéve a versenyét -, míg a későbbi esetben, amikor a spanyol hátulról csapattársának ütközött, letörve első szárnyát, egyértelműen Alonsót tette hibásnak.

Alonso a csapatrádión panaszkodott Ocon, azaz „kis barátunk” vezetési stílusáról, később pedig azt mondta, csapattársa „őrült módjára” szokott védekezni, majd miután a versenybírók őt találták hibásnak az esetért, elismerte a felelősséget.

Az Alpine szerencséjére ez a malőr nem járt nagy hátránnyal, ugyanis a vasárnapi futamon a McLaren nullázott – Daniel Ricciardo Kevin Magnussennel ütközött össze, Lando Norris autója pedig megállt -, ők pedig 14 pontot szereztek, köszönhetően annak is, hogy a futam végi biztonsági autós fázist követően Ocon simán elengedte a frissebb gumikon érkező Alonsót.

Ocon örült a pontoknak, amellyel növelték esélyüket, hogy a konstruktőrök között a McLarent legyőzve a negyedik helyen végezzenek, de elismerte, nem örült Alonso szombati szavainak. A kétszeres világbajnok szombaton azt mondta, „nincs mit megbeszélnie” Oconnal, mivel „szerencsére még egy verseny és vége”, és a francia megerősítette, hogy nem beszéltek az esetről.

Arra a kérdésre, hogy van-e közöttük valamilyen feszültség, Ocon nemmel válaszolt, de aztán elismerte: „Nem hiszem, hogy túl kedves volt az, amit a médiának mondott. Mindig is nagyon tiszteltem, egy legenda és örökké tisztelni fogom. Az, hogy nektek mit mond, nem érdekel. Az számít, hogy nekem mit mond.”

Alonso szurkálása Ocon felé nem az első eset, már régóta nyilvánosan fejezi ki elégedetlenségét az Alpine-nal, akik nem voltak hajlandóak olyan szerződést adni neki, amiért maradt volna és amiatt is, hogy az autó megbízhatatlansága miatt többször is kiesett. Ocon viccesen megjegyezte, hogy „emiatt csak motiváltabb leszek afelé, hogy jövőre megverjem.”

Szafnauer azt mondja, nem érzi úgy, hogy Alonso fölösleges feszültséget keltett volna a csapaton belül: „Én is olvastam, amikor azt mondta, hogy a zöld autót akarja tesztelni. Hamarosan megteheti és sok sikert kívánunk neki hozzá.”

„De ő egy profi. A lehető legtöbb pontot akarta szerezni itt is és Abu Dzabiban is így lesz, utána meg szabadon átülhet az Astonba, vagy a zöld autóba. Sok szerencsét kívánunk neki, de nem túl sokat. Mindent meg fogunk tenni, hogy előtte végezzünk jövőre.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL