Fernando Alonso számára az El Plan nem úgy jött össze idén, ahogyan azt remélte. A spanyol öt futam után mindössze két ponttal áll a bajnokságban, de az Alpine vezérigazgatója, Laurent Rossi támogatását fejezte ki.

Az Alpine körül nagyok voltak az elvárások, miután Alonso 2021 végén magasra tette a lécet az El Plan-nel, melyet az autó hátsó szárnyára írtak. Mindez 2022-ben nagy csalódást okozott egyelőre. Az Alpine a hatodik helyen áll a konstruktőrök között, és a sztárpilóta Alonso már kétszer is kiesett. A spanyol mindössze két pontot szerzett, pedig a tempó úgy tűnik, megvan az új autóban.

„Természetesen mi is ugyanolyan frusztráltak vagyunk, mint ő. Csak két pontja van, miközben ha Alonsót vagy másokat kérdeznénk, mindenki azt mondaná, hogy a legjobb négy között van. Idén nagyon jól teljesít, de egyszerűen csak sok balszerencséje volt” - mondta a francia csapat vezérigazgatója a Marca szerint.

Alonso Szaúd-Arábiában az autó meghibásodása miatt esett ki, Ausztráliában szintén technikai gondok miatt állt meg a kvalifikáción, Imolában pedig Mick Schumacher megpördülése közben szerzett sérüléseket az autója, így kénytelen volt feladni a futamot. A spanyolnak nincs éppen könnyű dolga, és mivel lejár a szerződése és Oscar Piastri készen áll a bemutatkozásra, a spanyolnak pontokat kell hozni.

Egyelőre azonban nincs szó arról, hogy Alonso távozna a szezon végén, hiszen a csapat és ő is hisz a közös projektben, azonban ha ez végig egy kudarcokkal teli év lesz, akkor változhat mindkét fél hozzáállása, bár kétségtelen, hogy Alonso képességeivel még ennyi idősen sincs probléma.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL