hero image

Schumacher: a Forma-1 nem elég türelmes a fiatal pilótákkal szemben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/12/08 19:29
Mick Schumacher szerint manapság a száguldó cirkuszban a fiatal versenyzők már nem kapják meg a szükséges időt a beilleszkedéshez, és azelőtt ítélik meg a teljesítményüket, hogy valóban bizonyíthatnának.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Mick Schumacher két idényt töltött el a Haasnál a Forma-1-ben, azonban az amerikai alakulat nem hosszabbította meg 2022 végén lejáró szerződését, így jövőre már nem lesz ott a rajtrácson.

A német pilóta szezonja felemásan alakult, hiszen Silverstone-ban sikerült megszereznie pályafutása első F1-es pontjait, majd Ausztriában karrierje legjobb eredményét elérve a hatodik helyen ért célba. Ugyanakkor, Dzsiddában és Monacóban is csúnyán összetörte az autót, és az esetek többségében nem tudta ugyanazt a teljesítményt nyújtani mint Kevin Magnussen.

Az Auto Motor und Sport arról kérdezte, igaz lehet-e az az állítás, miszerint a fiatal versenyzők nem kapnak elegendő türelmet a Forma-1-ben.

„Elképzelhető. Természetesen nem tudom, hogy más fiatal versenyzőkkel hogyan bántak, csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni. Időbe telik alkalmazkodni a szériához“ - árulta el a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia.

Schumacher junior pályafutása során gyakran megtapasztalta, hogy a második szezonjában egy gyengébb idényt követően nagyot lépett előre és arra is kitért, ez miért nem történt meg a Forma-1-ben.

„A junior sorozatokban a csapatok nem sokat fejlődnek két szezon között. Ott sokkal egyértelműbben érzed magadon a fejlődést. A Forma-1-ben minden csapat igyekszik előre lépni, mi például egy nagy aerocsomagot hoztunk, mások több kisebbet.“

„Ezért nehéz felmérni, hol helyezkedsz el az erősorrendben. Ha egy másik csapat fejlődik, a tiéd pedig nem, akkor úgy érzed, hogy visszafelé haladsz, még akkor is, ha jobb versenyző lettél. Számomra az volt a fontos, hogy magunkhoz képest rendszeresen jobbak lettünk“ - fogalmazott a német.

Az év elején, amikor a Schumacher jövőjével kapcsolatos találgatások elkezdődtek, a Haas tulajdonosa, Gene Haas arról beszélt, hogy a fiatal versenyzők túl drágák a Forma-1-ben.

„Ebben minden bizonnyal igaza van, de a Forma-1 egy olyan sport, amelyben a határig kell menni. Ahhoz, hogy megtaláld a határokat, néha túl kell lépned rajtuk. Ezért mondják azt gyakran, hogy egy fiatal versenyzőnek legalább három évre van szüksége a beilleszkedéshez.“

„A Forma-1 teljesen más kaliber, mint a többi versenykategória, amelyben eddig versenyeztem. Minden alkalommal, amikor beültem az autóba, egyre jobban éreztem magam. Ez látszott a pozitív tendenciámon is“ - vélekedett Schumacher.