hero image
MoneyGram Haas F1 / Twitter

Steiner figyelmeztet: óriási káosz lesz ezen F1-es versenyhétvégén

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2023/04/20 14:59
A 2023-as Forma-1-es szezon első szombati sprintversenyét az Azeri Nagydíjon, a bakui utcai pályán fogják tartani, amit a Haas szókimondó csapatfőnöke egyáltalán nem tart jó ötletnek.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A meglepően vanilla első, 2016-os bakui futamtól eltekintve az azeri főváros utcai pályája minden évben őrült versenyeket eredményezett, ki ne emlékezne Vettel és Hamilton büntetőfékezés, büntetőütközésére, Max Verstappen és Daniel Ricciardo ütközésére vagy arra, ahogyan Lewis Hamilton 2021-ben elfékezte magát Verstappen kiesése után a verseny újraindításánál.

Ezt 2023-ban még jobban megfejeli az F1, ugyanis az év első szombati sprintversenyét is az utcai pályán fogják tartani, aminek hallatára Steiner is felvonta a szemöldökét.

„Kaotikus lesz a hétvége, de ez talán érdekessé teszi majd,” nyilatkozta a RACER-nek. „Bakuban ez állandó veszély, és ha belegondolunk abba, hogy Ausztráliában három piros zászló volt, akkor vajon mennyi lesz Bakuban két verseny alatt?!”

Egyelőre nem tudni, hogy sikerül-e keresztülvinni az F1 szabálymódosítási tervezét, amelynek értelmében nem csak két futam, de két időmérő is lesz, és teljesen szétválasztják a futamot a sprinttől, de Steiner szerint nevetséges lenne, ha 3 hét alatt sem tudnának megoldani egy szabályváltoztatást.

„Mindig azt mondjuk, hogy az F1 mennyire fejlett és a technológia csúcsa. Ha 3 hét alatt sem tudunk elintézni egy szabályváltozást, akkor új munkát kell keresnünk, és nem mondhatjuk többet, hogy az F1 az autóversenyzés csúcsa.”