hero image

Stroll és Vettel balesetei miatt késik az Aston Martin fejlesztése

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

FORMA-1

Fontos bejelentés érkezett a magyarországi MotoGP-közvetítésekről

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött a rajtnál Abu Dhabiban, de elhagyta a pályát (videó)

Motorsport.hu
2022/04/14 09:20
Az Aston Martin komoly bajba kerülhet, mivel a pilótáik annyi alkatrészt törtek, hogy felmerült a fejlesztések elhalasztása is.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az Aston Martin számára a 2022-es évkezdet minden volt, csak nem sima és örömteli. Az egyesült királyságbeli csapat nem jutott előrébb, ráadásul Lance Stroll és Sebastian Vettel is összetörte az autóját Ausztráliában. Ezek a hibák a szezon hátralévő részére nézve is következményekkel járnak.

Mint köztudott, minden csapatnak a költségvetési plafonon belül kell dolgoznia. Emiatt bizonyos döntéseket kell hozni, hogy mit fejlesszenek az autón, de a balesetek is szerepet játszanak ebben. A pótalkatrészek gyártása is benne van a költségvetésben, de három futam után az Aston Martin már a tűzzel játszik a költségvetést illetően.

„Mindenki tudja, hogy hány első szárny és felfüggesztés sérült meg a hétvégénk során. Könnyű kiszámolni, hogy mennyi kell nekünk Imolára. A kérdés most az, hogy mennyi kapacitást használunk fel az autó fejlesztésére és mennyit a pótalkatrészek gyártására. Szombat óta folytatjuk ezeket a belső megbeszéléseket" - mondta Mike Krack csapatfőnök az Auto, Motor und Sportnak.

A német lap szerint vasárnap az autók bal első oldalára kerültek az utolsó felfüggesztési alkatrészek. A pótalkatrészek elengedhetetlenek a Forma-1-en belül, mert különben egy csapat nem tud egy esetleges baleset után a hétvége hátralévő részében pályára gurulni. Ugyanakkor a fejlesztésekre is égető szükség van.