Az Alpine-nak idén sikerült előrelépnie, ami a pályán mutatott teljesítményükön is meglátszott, hiszen a szezon végén meg tudták szerezni a konstruktőri negyedik helyezést. Otmar Szafnauer csapatvezető szerint mindez pedig megérdemelt volt.

Ha csak pusztán az eredményeket nézzük, akkor a 2021-es év jobban sikerült a franciáknak, hiszen akkor Esteban Ocon révén egy futamgyőzelmet ünnepelhettek Magyarországon, miközben Fernando Alonso Katarban tudott dobogóra állni.

Ennek ellenére idén mégis több pontot szereztek, hiszen miközben tavaly 155 egység került a csapat neve mellé, idén már 173. Emellett az idény legnagyobb részében versenyképesnek tűntek, és mindig ott voltak a középmezőny elejében vagy annak közvetlen közelében.

„Szerintem a negyedik helyünk megérdemelt. Kicsivel több pontot kellett volna gyűjteni annál, mint amennyink van, de voltak megbízhatósági gondjaink. Jövőre szeretném ezeket kijavítani. 2023-ra megbízhatóbb erőforrásrendszerünk lesz, bár a mostani gondok egy része nem ahhoz kapcsolódott” – mondta Szafnauer a RacingNews365-nek.

Ettől függetlenül a csapatnak tényleg nem ártana kicsit javítani a megbízhatóságán, hiszen idén számtalanszor estek ki különböző technikai gondok miatt, melyek nagyobbik része Alonsót sújtotta, aki ennek a szezon végefelé többször hangot is adott.

A spanyol meglátása szerint az, hogy ő hatszor esett ki a futamokon, miközben egyéb gondjai is voltak, nem a balszerencséjét tükrözi, hanem az Alpine felkészületlenségét, ami pedig elfogadhatatlan egy ekkora alakulattól.

Szafnauerék tehát nem véletlen, hogy javítani akarnak a gyenge pontokon, máskülönben nem fogják tudni felvenni a versenyt a három élcsapattal. Ha azonban a puszta tempót vesszük alapul az idei évben, akkor a csapatvezető kijelentése valóban megállja a helyét, és tényleg ők érdemelték meg a konstruktőri negyedik helyet.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL