hero image
dppi

Túl hangos volt Verstappen a pályán, megbüntették Imolát

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Stroll: Vettelnek köszönhetően jobb versenyző lettem!

FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

Motorsport.hu
2023/01/23 18:59
Az imolai versenypályának 500 eurós, azaz kb. 200 ezer forintos bírságot kell fizetnie, mert egy ide szervezett forgatási nap, amin Max Verstappen is részt vett, túlságosan hangosra sikeredett.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Verstappen októberben, pár nappal a második világbajnoki címe bebiztosítása után vett részt egy forgatási napon Imolában, ahol a Red Bull 2013-as Forma-1-es autójával körözött az Emilia-Romagnai Nagydíjnak is otthont adó aszfaltcsíkon.

Az RB9, melyben a Renault V8-as szívómotorja üzemel, olyan hangosnak bizonyult, hogy bekapcsolta a pálya közelében található zajdetektorokat, ahogy azt az imolai autós, turisztikai és lakossági szolgálatokért felelős tanácsnoka, Elena Penazzi elmondta a Corriere dello Sportnak, ez automatikusan bírságot jelent:

„A Red Bull eseménye volt az egyetlen, amelyen az Autodrome megsértette a zajszennyezés elleni szabályokat az elmúlt egy évben, ezen kívül a sok rendezvény ellenére mindig az egészséges határokon belül maradt a zajszint. Október 12-én a Red Bull egy régebbi autóval érkezett a pályára és túllépték a korlátokat. Pár körről volt csak szó.”