A motorsporton kívül talált magának új elfoglaltságot Nyikita Mazepin, hiszen elindította a saját eseményszervező cégét, emellett DJ-ként is láthatjuk munkában az oroszt.

Az orosz-ukrán háború kitörését követően a Haas úgy döntött, felbontja a szerződését a névadó szponzorával, az Uralkalival, amelynek Nyikita Mazepin édesapja, Dmitrij a tulajdonosa. Nem sokkal később az is hivatalossá vált, hogy Mazepin szerződését is felbontották.

Eközben az FIA égisze alá tartozó sorozatokban egy pilóta sem használhatja az orosz vagy fehérorosz zászlót, így az orosz versenyzők vagy elbúcsúzhatnak egy időre a legmagasabb szériáktól, vagy más ország, esetleg független zászló alatt kell indulniuk.

Mazepin előbbit választotta, és a jelek szerint máris új munkát talált magának: elindította a saját eseményszervező cégét, a The Ninety Nine Eventst. Mazepin Instagram-oldalán azt is láthatjuk, ahogyan DJ-ként dolgozik a korábbi F1-es.

Eközben Mazepin korábbi csapatánál, a Haasnál továbbra is kérdéses, hogy ki fogja vezetni a Kevin Magnussen melletti autójukat 2023-ban, a hírek szerint Mick Schumachernek és Nico Hülkenbergnek van esélye erre.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL