hero image

Valtteri Bottas elmondta, mit visz a Mercedestől az Alfa Romeóhoz

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/02/27 11:33
Valtteri Bottas az idei szezonban már az Alfa Romeo csapatánál fog versenyezni a Forma-1-ben, a finn pedig azt is elmondta, milyen tudást visz korábbi munkaadójától a svájci-olasz istállóhoz, valamint a választása okáról is beszélt.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Valtteri Bottas öt szezonon keresztül versenyzett a Mercedesnél, tavaly pedig 2022-től érvényes, több évre szóló szerződést kötött az Alfa Romeo F1-es csapatával. A svájci-olasz alakulat festésbemutatóját követően nyilatkozott arról, hogy mit vihet magával az új csapatához a Mercedestől.

„A csapat kemény éveken van túl, ez pedig hatással van az önbizalmadra és a motivációdra is- Szóval bizonyos szempontból az én felelősségem, hogy ösztönözzem a munkatársaimat, és hogy rávilágítsak, sokkal jobb eredményeket is el lehet érni.”

„Tehát próbálom felemelni a csapatot és próbálok segíteni a csapatépítésben, ami egy hatalmas dolog számomra” – mondta Bottas a RacingNews365-nek adott exkluzív interjújában, majd azzal folytatta, mit visz magával a Mercedestől.

„A Mercedesnél nagyon sokat tanultam a csapatmunkáról, illetve sok technikai dolgot is magammal tudok hozni, például a kocsi beállításaira vonatkozóan. Van pár dolog, amit meg tudok mutatni” – így a finn.

A 10-szeres futamgyőztes azt is elmondta, hogy a Williamshez is visszatérhetett volna, de valami „teljesen újra” vágyott.

„A választásom egyik oka az volt, hogy valami teljesen újra vágytam. Szerintem elég egyszerű lett volna visszatérnem a Williamshez, mert még mindig sokan dolgoznak ott abból az időszakból, amikor náluk voltam, az évek alatt pedig az istálló felépítését is megismertem.”

„Viszont nagyon meggyőző volt az, amit Fred Vasseurtől, a csapatfőnöktől hallottam, valamint az Alfa Romeo oldaláról való elköteleződés is. Ráadásul sokkal hamarabb álltak át a 2022-es autójukra, mint a Williams. Az pedig tovább könnyítette a dolgot, hogy ismerem Fredet” – utalt Bottas arról, hogy korábban az F3-ban és a GP3-ban is dolgozott már együtt az Alfa-csapatfőnökkel.