Bár hivatalos bemutatót csak a barcelonai téli teszt után tartanak, az Alfa Romeo is pályára vitte a 2022-es autóját, a C42-t, amelyet a Motorsport.com olasz kiadásának köszönhetően a közönség is megtekinthetett.

Az Alfa Romeo egyetlen csapatként nem tart bemutatót a február 23-án kezdődő barcelonai téli teszt előtt, amelyen minden bizonnyal álcafestéssel fognak részt venni, és formálisan csak február 27-én leplezik le a 2022-es festésüket.

Részben azért választották ezt a megoldást, mert az F1 azt szerette volna (a bahreini olajpénz nyomására), ha egy nagy közös bemutatót tartottak volna a csapatok a második előszezoni teszt előtt, és a barcelonai tesztek nem is fogják közvetíteni a TV-ben, hogy megtartsák a második teszt „különlegességét”.

Az Alfa Romeo azonban formális bemutató nélkül is pályára vitte a 2022-es autóját, a C42-t: Valtteri Bottas a Ferrari saját tesztpályáján, Fioranóban próbálhatta ki az idei versenyautóját, amelyet a Motorsport.com olasz kiadásának fotósai csíptek el.

Annak ellenére, hogy az Alfa Romeo idén is a Ferrari erőforrásait használja, teljesen eltérő filozófiát használtak az autójukon, mint a részben Ferrari-klón Haas. Megtartották az első nyomórudas felfüggesztést, az oldaldobozokat azonban hosszúra hagyták, és alaposan alávágták azokat, ahogyan az Aston Martinnál is láttuk.

Az oldaldobozokkal az Alfa Romeo is a diffúzor tetejére szeretné vezetni az áramlatokat, és érdekes módon a hátsó tengelynél, ahogyan a McLaren, ők is nyomórudas hátsó felfüggesztést választottak, miután a 2022-es szezonban már saját maguknak építették a sebességváltóházukat, így ez az elem teljesen eltérhet a Ferraritól és a Haastól.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL