hero image
dppi

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/04/28 13:15
A Red Bull pilótája, Max Verstappen pár ezreddel előzte meg Charles Leclerc Ferrariját a Forma-1 Azeri Nagydíjának szabadedzésén.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Mivel csak egy órányi gyakorlás állt a rendelkezésükre, a csapatoknak sürgősen pályára kellett küldeniük a versenyzőket, hogy a legtöbbet hozzák ki a hatvan percből. A friss aszfalt miatt gyorsan panaszkodni kezdtek a pilóták csúszkálásra, Hamilton a fékeket hibáztatta.

Az első említésre méltó esemény Juki Cunoda megforgása a hármas kanyarban, ami során a jobb hátsóval eltalálta a falat, ami leszakította a gumit a felniről, végül a japán versenyző visszajutott a bokszutcába.

15 perc elteltével Gasly Alpine-ja gyulladt ki és bár megpróbált ő is visszakecmeregni a garázsba, a csapat megállította őt a 12-es kanyarban, ami után még komolyabban kezdett dőlni a füst a motorból. Jó negyedórát állt emiatt az edzés, de Magnussen autóját is menteni kellett, ő az első kanyarban állt meg. Az Alpine ezután Ocon autóját is szerelni kezdte a feltételezhetően hidraulikai hiba miatt, így mindkét versenyző edzésének vége szakadt.

Az újraindításkor Verstappen állt az élre csapattársa, Sergio Perez előtt, míg Charles Leclerc rövid időn belül kétszer is hibázott a Ferrarival. Az időmérős szimulációk azonban csak az utolsó percekben kezdődtek, ekkor előbb Perez, majd Leclerc, végül pedig Verstappen álltak az élre, a holland legjobb ideje 1:42.315, fél tizeddel előzte meg a Ferrari monacói versenyzőjét.