Nem titok, hogy Max Verstappen és Sergio Perez jó kapcsolatot ápol, aRed Bull Racing versenyzői hangsúlyozzák a kölcsönös tisztelet fontosságát, de azt is, hogy a környezet, amiben dolgoznak, szintén hozzájárul a harmonikus munkafolyamathoz.

Max Verstappen csapattársának nem könnyű lenni, ezt leginkább Pierre Gasly és Alex Albon tudná alátámasztani. Tavaly a holland azonban egy új, de tapasztalat csapattársat kapott Sergio Perez személyében. A mexikói karrierje a Red Bullnál noha tartalmaz hullámvölgyeket, a tavalyi év végén nagyban segítette csapattársát abban, hogy megszerezze élet első világbajnoki címét, idén pedig akár aktív résztvevője is lehet a bajnoki harcnak.

„Minden a tiszteletről szól. Ha tisztelitek egymást, akkor elismerheted a csapattársadnak, hogy ő például jobb munkát végzett" - mondta a holland a Pardon My Take-podcastban. Verstappen szerint nem csak az a fontos, hogy tiszteljék egymást, hanem az is, hogy ne vegyenek személyeskedésnek bizonyos csapatdöntéseket.

Két csapattárs között nem magától értetődő a jó együttműködés, mint a Red Bullnál - hangsúlyozta a bajnoki éllovas. „Más csapatoknál ez nem mindig így van, de nagyon fontos, hogy megtaláljuk ezt a kapcsolatot közösen, hogy gyorsabb legyen az autó. Együtt kell dolgozni, mert a végén mindketten profitálunk belőle."

Verstappen és Perez egyetért abban, hogy a jó együttműködés a versenyzők erőfeszítései révén jön létre, de a csapat is fontos szerepet játszik ebben. Ahhoz, hogy két versenyző között tiszteletteljes kötelék alakuljon ki, olyan környezetre is szükség van, amely ezt elősegíti, és a Red Bull Racing versenyzői szerint ez a munkaadójuknál minden kétséget kizáróan így van.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL