Daniel Ricciardo tartalékversenyzőként jövőre ismét a Red Bull kötelékébe fog tartozni, korábbi csapattársa, Max Verstappen pedig arról nyilatkozott, hogy az ausztrál jobban járt volna, ha nem távozik a Milton Keynes-i istállótól.

Daniel Ricciardo a Red Bull támogatásával mutatkozott be a Forma-1-ben, előbb a HRT-nél kapott lehetőséget, majd két szezont a Toro Rosso csapatánál húzott le. Ezt követően a Red Bull „A” csapatához vezetett az útja, ahol 5 szezon alatt 7-szer tudott győzni.

2018 nyarán viszont – nagy meglepetésre – bejelentette, hogy 2019-től a Renault-nál folytatja, ahol voltak szép megvillanásai, azonban a csúcsot „csak” két dobogó jelentette. A McLarennél ennél is gyengébb volt a teljesítménye, viszont a 2021-es Olasz Nagydíjon győzni tudott.

2023-tól a Red Bull tartalékversenyzője lesz az ausztrál, akiről korábbi csapattársa és jó cimborája, Max Verstappen nyilatkozott a Formule1.nl-nek, kiemelve, hogy szerinte jobban tette volna a „méhészborz”, ha marad a Red Bullnál:

„Azzal, hogy Daniel tartalékversenyző lesz nálunk, nem tűnik el a karaktere a Forma-1-ből. Ugyanakkor nagy veszteség, hogy nem lesz ott a mezőnyben. Daniel sokat nevet, de tulajdonképpen nem a nevetésről szól ez a sport, hanem a teljesítményről.”

„Daniel egyértelműen erős teljesítményt nyújtott korábban, de a Forma-1-ben csak annyira vagy jó, amennyire az utolsó versenyed. Utólag már azt mondom, jobban járt volna, ha tovább marad a Red Bullnál. Egyszer beszéltem is vele erről.”

„De az is fontos tényező, hogy jól érzed-e magad a csapatnál, akkoriban pedig nem ez volt a helyzet. Ilyenkor pedig alternatívák után nézel, és figyelembe veszed, hogy sportszakmai szempontból milyen lehetőségeid vannak, és hogy hogyan éreznéd magad itt vagy ott.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL