hero image
dppi

Veszélybe került Magnussen indulása Daytonában egy kézműtét miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Steiner a tavalyi szezonról: Néhány dolgot másképp csinálnék...

FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

Motorsport.hu
2023/01/14 13:44
Kevin Magnussen eredetileg biztosan elindult volna az idei Daytonai 24 órás viadalon, melyet január végén rendeznek. Azért is lett volna számára különleges az esemény, mert újra édesapjával, Jan Magnussennel együtt versenyezhetett volna, most azonban nem biztos, hogy ez megvalósul.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A Haas dán versenyzője a pénteki nap folyamán a közösségi oldalán erősítette meg, hogy gondok akadtak a kezével, aminek következtében talán ki kell hagynia a viadalt.

„Egy ártalmatlan, de váratlan kézműtét miatt bizonytalanná vált, hogy részt tudok-e venni a Daytonai 24 óráson az MDK Motorsporttal” – írta Magnussen, aki egy Porsche 911 GT3 R-t vezetne édesapjával, Jannal, valamint két márkatársukkal, Mark Kvamméval és Trenton Esteppel együtt.

A hírek szerint egyébként Magnussen egyik csuklójából kellett eltávolítani egy cisztát, és ezért volt szükség a beavatkozásra. Ez egyébként a daytonai indulását talán, az F1-es részvételét viszont szinte biztosan nem fogja befolyásolni, ezt egy közleményben a csapat is megerősítette.

„Kevin Magnussen mindenről tájékoztatta a MoneyGram Haas F1 Teamet a kisebb kézműtétje kapcsán. Az istálló arra számít, hogy Kevin teljes erőbedobással végezheti majd munkáját a következő hónapban esedékes előszezoni teszten.”

Magnussen egyébként 2021-ben már indult Daytonában egy Cadillac volánjánál, és akkor a hetedik helyen zárt összetettben Scott Dixon és Renger van der Zande oldalán.