hero image

Vettel a jövőjéről nyilatkozott: „2 éve azt mondtam, hogy még 2 évig fogok versenyezni...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/04/28 14:11
A német Sebastian Vettel jövője egyelőre kérdéses, hiszen az év végén lejár a szerződése és nem tudni, folytatni kívánja-e a pályafutását, nemrég pedig a jövőjéről nyilatkozott a 34 éves pilóta.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Sebastian Vettel az Emilia-Romagna Nagydíjon a 8. helyen ért célba, ezzel megszerezte idei első pontjait, azonban közel sem biztos, hogy a négyszeres világbajnok jövőre is ott lesz a mezőnyben.

A német Bild a jövőjéről kérdezte a 34 éves versenyzőt, aki nem tudott egyértelmű választ adni, hogy folytatja-e, miután lejár a szerződése, viszont elmondta, milyen tényezők fognak szerepet játszani a döntésében.

„Még mindig aktív vagyok. A szerződésem a szezon végén jár le, és egyelőre nem hoztam döntést. Attól függ a dolog, hogy milyen erős a kocsi, hogy hogyan fejlődik a csapat, és hogy hogyan alakulnak a versenyek.”

„De nem kell hazudnom: a jövőm egy olyan téma, ami bennem is feljön. Az igazság az, hogy nagyon sok ötletem van, rengeteg emberrel beszélek és könnyen fellelkesülök.”

„Viszont nem helyezek magamra nagy nyomást azt illetően, hogy megtaláljam a tökéletes, versenyzés utáni karrieremet. A Forma-1-gyel sikerült egy olyan dolgot találnom, amiben nagyon jó vagyok, és ahol a világ legjobbjai ellen küzdhetek. Hogy ezután mi lesz, arra csak az idő ad majd választ.”

„Jelenleg pedig végzem a munkámat. Két évvel ezelőtt azt mondtam, hogy még két évig fogok versenyezni, de nem gondolok minden nap arra, hogy mi lesz azután, hogy visszavonulok” – fogalmazott Vettel.