Lassan elérkezünk a kanadai versenyhétvége rajtjához, ami azt jelenti, hogy a versenyzők már mind Montrealban vannak, és ilyenkor csordogálnak be a Circuit Gilles Villeneuve pályára. Sebastian Vettel is megérkezett a helyszínre, és különleges üzenetet hordozott magán.

Csütörtök délután, a Kanadai Nagydíj rajtja előtt a négyszeres világbajnokot egy fehér pólóban lehetett látni az F1-es pályán, amelyen egy olajvezeték képének lenyomata volt látható, amelyen ez állt: „Stop Mining Tar Sands. Kanada klímavédelmi bűncselekménye". Vettel ismét klíma-ügyben tüntet, kifejezetten a Kanadát jelenleg érintő kérdésekre koncentrálva.

Kanadában ugyanis az Athabasca olajhomok, más néven Athabasca kátrányhomok területén nagymértékben folyik az olajkitermelés. Az ott folyó munkát az emberi és állati létet rendkívül károsnak ítélik. Az olajtársaságok New York városánál nagyobb területet borító bányákat ástak.

Nem ez az első alkalom, hogy Vettel aktivista üzenettel jelenik meg. Nemrégiben például tiltakozásul alsóneműt viselt a versenyoverallja fölött, de az Aston Martin pilótája gyakran felszólal a klímakérdések kapcsán is, például Miamiban. Az alábbi fotókon a német az új pólóját viseli. 

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL