Az Aston Martin négyszeres világbajnok Forma-1-es pilótájának, Sebastian Vettelnek ki kellett hagynia a 2022-es szezon első két versenyét, a német pedig el is ismerte, hogy picit felkészületlennek érzi magát emiatt.

Kimi Räikkönen és Sergio Perez után Sebastian Vettel lett a harmadik pilóta, akinek két F1-es futamot is ki kellett hagynia a koronavírus-fertőzés miatt, a silverstone-i alakulatnál mindkét esetben Nico Hülkenberg helyettesítette őket.

Vettel közel egy hónapja ült utoljára F1-es autóban, az Aston Martin hivatalos oldalának pedig így fogalmazott az érzéseivel kapcsolatban:

„Miután ki kellett hagynom az első két futamot, kicsit úgy érzem magamat, mintha elkéstem volna az iskolából, szóval már nagyon várom, hogy újra autóba üljek. Nem most kezdődik először Ausztráliában a szezonom, és jó látni, hogy újra itt versenyez az F1 az elmúlt pár nehéz év után.”

„Így, hogy közel egy hónapja nem ültem az autóban, fontos lesz, hogy a lehető legtöbbet tanuljak a szabadedzéseken, és remélhetőleg ezen a hétvégén jobb eredményt érhetünk egy általában kiszámíthatatlan versenyen.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL