George Russell eddig rendre fölényben volt a Lewis Hamiltonnal vívott párharcaiban, a Kanadai Nagydíjon azonban utat kellett engednie csapattársának. Ez részben a rosszabb rajtpozíciójának volt köszönhető. Jacques Villeneuve-nek elég éles véleménye van a helyzetről.

Villeneuve az F1 Nation podcastben rámutat, hogy Hamilton azért tudott csapattársa elé kvalifikálni, mert Russell „rossz döntést" hozott, hogy a Q3-ban egyedüli versenyzőként slickekre váltott. Ez sokba került neki, mivel nem tudott mért kört futni a száraz gumikon, így a nyolcadik helyen végzett az időmérőn.

A kanadai határozottan nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy ez egy bátor kockáztatás volt. „Semmi bátor nem volt benne. Soha nem működött volna: jéghideg volt a gumi, még mindig vizes volt a pálya, és a versenyzők még azzal is küszködtek, hogy az intermediate gumikat működésre bírják elöl. Hogyan melegítenél akkor meg egy slicket?" – tette fel a költői kérdést.

Hozzáteszi, hogy akkor vállalhatott volna ilyen kockázatot, amikor még a Williamsnél versenyzett, de „nagyon rossz döntésnek" nevezi, hogy ezt tette egy olyan autóval, amellyel a negyedik helyre kvalifikálhatta volna magát. „Ez a dobogóba került neki" - jegyzi meg Villeneuve.

A Mercedes számára a Brit Nagydíj különleges lesz, ugyanis egyszerre mindkét pilótájuk hazai futama lesz. A német istálló ezért újabb fejlesztéseket vet be, hogy még egy kis sebességet kicsikarjon a W13-asból. Hamilton is ezt a fordulót nevezte meg a Mercedes fordulópontjának, ugyanakkor a győzelemre aligha lesz esélyük.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL