hero image
DPPI

Wolff: a Mercedes még nagyon messze van a „teljes dominanciától”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/11/15 14:42
A Mercedes a szezon végére elért oda, ahol mindig is lenni akart: végre futamgyőzelmet ünnepelhettek, ráadásul nem is akármilyet, hiszen erőből értek el kettős sikert Brazíliában. Toto Wolff csapatfőnök szerint azonban még nem tértek vissza korábbi önmagukhoz.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Interlagosban óriási eredményt tudott elérni a Mercedes, hiszen George Russell megszerezte élete első F1-es sikerét, ráadásul egy nappal azok után, hogy ő szelte át elsőként a célvonalat a sprinten is.

Lewis Hamilton eközben szombaton harmadik, vasárnap második lett, és csak másfél másodperccel maradt le a győzelemről. A Mercedes egyébként mind a 71 körben vezette a futamot, és a hétvégén megszerezhető 59 pontból 58-at hoztak el.

A W13 most végre úgy viselkedett, ahogyan mindig is akarták, és ezúttal a taktikát sem szúrták el, így kiderült, hogy az idei Mercedes valóban képes nagy eredményekre, csak a szezonnak már lényegében vége, így túl későn jött a feltámadásuk.

Wolff ennek kapcsán úgy véli, ez a siker még nem jelenti azt, hogy visszatértek korábbi domináns formájukhoz. „Végig miénk volt a legjobb csomag ezen a hétvégén. Legyen szó a lágy gumikról vagy a közepesről, mi voltunk a leggyorsabbak.”

„Ezért is gondolom úgy, hogy most értek be a fejlesztések, melyeket az autóra hoztunk, az erőforráson elvégzett munka, és láthattuk ennek pozitívumait az utóbbi három verseny alatt. Visszatértünk-e a teljes dominanciához? Nem.”

„Papíron Abu Dhabi jóval nehezebb lesz számunkra, mivel még mindig túl nagy a légellenállásunk, de tudjuk, miért. Szerintem tudjuk, miért voltunk most jobbak, de azt továbbra sem értjük, hogy miért voltunk ennyivel jobbak mindenkinél.”

A csapatvezető természetesen nagyon büszke arra, ahogyan a szezon eleji nehézségek után most ilyen helyzetbe tudták hozni magukat. „Az istálló fejlesztési képessége elképesztően büszkévé tesz. Voltak helyzetek, amikor azt hittük, értjük a problémákat, de aztán jöttek a hátráltató tényezők, de a csapat mindig is hitte, hogy jó úton járunk.”

„Elfogadtuk, hogy nem mindig értünk mindent, de ez is megmutatja a csapat elhivatottságát és értékeit. Nagyon büszke vagyok erre az eredményre, és arra még inkább, hogy amit oly sok emberrel építettünk fel, még mindig képes győzelmet aratni.”