A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff szerint realistának kell lenniük a teljesítményük kapcsán, ami azt jelenti, hogy el kell fogadniuk a harmadik legjobb csapat státuszát.

A csillagosoknak a szombati időmérő edzésen be kellett érniük egy ötödik és kilencedik hellyel, ez azonban nem érte őket nagy sokként, hiszen már a bahreini teszten is látszott, hogy valami nincsen rendben az autójukkal.

Miközben sokan vélték úgy még a legutolsó pillanatig is, hogy a Mercedes csak altat, és majd a kvalifikáción felélednek, végül erről szó sem volt, így kiderült, hogy tényleg gondban van a csapatuk.

Wolff arról beszélt, hogy az egyenesekben is időt veszítenek, pedig korábban ott verhetetlenek voltak. „Az adatok alapján úgy látszik, hogy mindenki másnál nagyobb a légellenállásunk” – mondta az osztrák a Sky Sportsnak.

Azt is jól tudja, hogy jelenleg nincsen reális esélyük a győzelemre. „Hét tized lemaradásban vagyunk az egyik autóval, így állunk jelenleg.” Hogy mi lesz a futamon, az persze még kérdéses, de Wolff kihangsúlyozta, hogy muszáj tanulniuk a jelenlegi történésekből.

Lewis Hamilton is beszélt arról, és most csapatfőnöke is megerősítette, hogy a delfinezés komoly kompromisszum elé állítja őket, mivel szeretnék lejjebb engedni az autó hasmagasságát, hogy több leszorítóerőt nyerjenek, de akkor még súlyosabbá válik a pattogásuk.

Ennek fényében úgy látják, hogy nincsen azonnali megoldás a helyzetükre, és bele fog telni még pár hétbe, mire úrrá tudnak lenni a gondokon, de a W13-as nagy potenciállal rendelkezik, csak ki kell azt aknázniuk belőle valahogy.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL