hero image

Wolff cáfolt egy pletykát, majd hozzátette: „Jó, hogy nem csak 3-4 tized a hátrányunk!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/05/04 18:10
A Mercedes csapatfőnöke cáfolta, hogy átállnának a 2023-as évre a nehézségeik miatt, illetve hozzátette, azért jó, hogy nem csak 3-4 tized a hátrányuk az élmezőnyhöz képest, mert a jelenlegi helyzetük valódi ébresztőként hathat rájuk.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

Az utóbbi időben több médium is arról számolt be, hogy ha továbbra is szenvedni fog a Mercedes, akkor elgondolkozhatnak azon, hogy átálljanak a 2023-as évre, a csapatfőnök Toto Wolff viszont cáfolta ezeket a híreket:

„2023-ban ugyanilyen autókkal fogunk versenyezni, ami azt jelenti, hogy ha most tanulunk valamit, arra szükségünk lesz jövőre is. Minél hamarabb érünk el a kívánt szintre, annál jobb” – mondta Wolff.

A Mercedes egyik legnagyobb problémája jelenleg az, hogy a W13-as erősen delfinezik, ennek kapcsán így nyilatkozott az osztrák csapatvezető:

„A delfinezés az egyenesekben néha kontrollálhatatlanná válik, ami miatt teljesen versenyképtelenek leszünk. Éppen ezért sajnos most az a helyzet, hogy még mindig messze vagyunk a futamgyőzelmektől.”

A nehézségek miatt sokan kételkednek abban, hogy Hamilton motivációja megfelelő, a hétszeres világbajnok pedig 4 futam alatt 21 pontos hátrányt szedett össze 24 éves csapattársával, Russell-lel szemben.

Wolff viszont – amikor Hamiltonról kérdezték -, azt válaszolta, hogy elég megnézni a brit versenyző Instagram-oldalát, hogy kiderüljön, levert-e:

„Csak nézd meg Lewis Instagram-oldalát! Levertnek tűnik? A jó időszakokban is emlékeztetned kell magad, hogy néha a dolgok félremennek. És jó dolog, hogy nem csak 3-4 tizedes a hátrányunk, mert most már tényleg fel kell ébrednünk” – idézte Wolffot a RacingNews365.