hero image

Wolff: Ilyen pattogást még nem tapasztaltam, megsérült Russell padlólemeze

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/04/22 18:30
Nem indult túl szerencsésen az imolai hétvége sem a Mercedes számára, ugyanis a csapat továbbra sem tudta megoldani a pattogás problémáját, ráadásul a tempóval is jócskán bajban voltak az első, esős szabadedzésen.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

Toto Wolff nem volt túl mosolygós az FP1 után, ahol a regnáló konstruktőri világbajnokok csúnyán felsültek. Lewis Hamilton és Georg Russell egyszerűen képtelen volt megszelídíteni a W13-ast. A Mercedesek annyira pattogtak, hogy az első szabadedzés során eltört George Russell autóján a padlólemez egyik tartóeleme.

„Nos, nem öröm látni, hogy 9 másodperc van a leggyorsabb (Leclerc) és az utolsó helyezett között. Ez az egész a gumik tapadásának (hőmérsékletének) megszerzéséről szól. Úgy tűnik, hogy a Ferrarik ezt megoldották, és náluk minden a helyén van. A visszajelzések, amiket Lewistól és George-tól kapunk, hogy nulla a tapadás, és ezek a különbségek a gumik miatt vannak” – mondta Wolff.

Wolff hozzátette, hogy nem konkrétan az autóval van a probléma a tempóhiány miatt, ez sokkal inkább a gumiknak köszönhető. „Szerintem elég nagy lesz a különbség a csapatok között, és öt másodperccel le vagyunk maradva az éltől. Nem az autóval vagy a versenyzővel van a baj.”

„Nem ez a legrosszabb (látni, hogy Hamilton pattog a felvételeken). George autója annyira pattogott, hogy tulajdonképpen eltörte a padlólemezt. Az egyenesekben emelnünk kell az autón. Ilyen pattogást még életemben nem tapasztaltam. Ez vezethetetlen” – mondta.