A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff keményen kritizálta a korábbi F1-es versenyigazgató Michael Masit: szerinte az ausztrál immunis volt a visszajelzésekre, emellett pedig azt hallotta, hogy a versenyzőkkel sem bánt tiszteletteljesen.

A botrányosan alakult Abu-Dzabi Nagydíjon Max Verstappen tudott győzni Lewis Hamilton előtt, a Mercedes csapata pedig fellebbezett a versenyigazgatói döntések ellen, ezzel együtt a futam eredménye nem változott.

Később viszont a versenyigazgató Michael Masi távozott az F1-es versenyigazgatói posztról, a Sky Sports F1 pedig a Mercedes csapatfőnökét, Toto Wolffot kérte meg arra, hogy emlékezzen vissza a tavalyi szezonzáróra.

„Elég érdekes a dolog, mert a verseny előtti szerdán együtt ebédeltem Masival, és azt mondtam neki, hogy meg kellene fogadnia a kritikát, hogy tovább fejlődhessen utána” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.

Wolff arról is beszélt, hogy a pilótáktól azt hallotta, némelyikükkel nem viselkedett tiszteletteljesen a versenyzői megbeszéléseken:

„Azt lehet hallani a versenyzőktől, hogy a versenyzői megbeszéléseken Masi majdhogynem tiszteletlenül bánt néhány pilótával” – fogalmazott az osztrák, majd egy másik oldalról is kritizálta a korábbi versenyigazgatót:

„Egyszerűen immunis volt mindenfajta visszajelzésre, és a mai napig nem reflektált megfelelően arra, hogy valamit rosszul csinált” – véli Wolff.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL